Fliiez skolan om hundar lektion 3

Har du och din hund en tråkig vardag?
Nu kan du med två enkla steg leka upp ert liv till en av dem bästa.

1. Denna aktivitet kallas för "vem tar bollen?" och är en fostrande samt miniaktivitet om ni har kanske ont om tid eller så.  Börja med att ställa dig på alla fyra på tex. gräsmattan eller golvet.
Lägg bollen mellan dina händer efter att ha lockat till dig hundens intresse.
Sedan kan kampen börja mellan dig och din hund, det går ut på att din hund vill ha bollen som du ska skydda genom att hindra hunden. Du måste vara snabb och bestämmd. Låt bollen ligga stilla, rör den bara då du måste då hunden inte ska få tag på den. Böj dig över bollen och försök stoppa hunden med din kropp.

2. Denna träning är kallad för "sök efter glasspinnen" och är en aktivering för din hunds nos.
Börja med att äta en glass (men dock inte hela spara bara en liten bit), retas gärna lite med hunden så att den får din uppmärksamhet. När det bara finns lite glass kvar kan du ge den till din hund så att den kan slicka av pinnen.
Du kan sedan binda fast hunden eller låta din kompis stå och hålla hunden medans du går runt i skogen och trampar ner marken.
Låtsas gärna att stoppa ner glasspinnen lite här och var.
Böj dig ner minst 25 gånger och i samma rörelse. Av dem här gångerna ska du ha stoppat ner glasspinen i marken.
Efter det går du sedan tillbaka och släpper din hund. Din hund kommer nu att jobba intensivt och är upptagen på en lång stund. Denna lek är en intensiv aktivering för hundens luktsinne, vilket gör att den blir mentalt trött och nöjd efter den bedriften. Hunden håller sig sysselsatt i kanske minst 10 minuter.


Hoppas ni får det roligt med era hundar :)




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0